Az SMS-( Schröpf-Massage-System) köpölyöző-masszázs-rendszer egy nagyon hatásos kezelési módszer, egy igazi "mindentudó". Az SMS egyesíti a köpölyözés és masszázs módszerét a modern technikával és ergonómiával. Alkalmazási lehetősége nagyon sokrétű, lehetőséget kínál a nyirokdrenázs, valamint a regeneráció és a kötőszövet feszesítés területén, optimális eredményeket tesz lehetővé a mellfeszesítésben, fizikális terápia, természetgyógyászat és teljes arc- és testkozmetika ( arckezelés, mellkezelés,tokakezelés, cellulitkezelés, "kötényhas", "lovaglónadrág", hátmasszázs, reflexpontok, klasszikus köpölyözés, salaktalanítás ).

Az SMS vákuummasszázs során az üveg kezelőfejben vákuum keletkezik, amely felszívja a bőrt, a zsírsejtek kitágulnak, falaik átjárhatóvá válnak. A vákuum szívóerejének változása javítja a kapillárisok átjárhatóságát, valamint a folyadékáramlást a sejtközötti tér és az erek között. A beszívás és elengedés a beépített intervallum segítségével működik, a vér és az oxigén először az érintett kezelési felületbe pumpálódik,majd az elhasznált vér és a salakanyagok a vénákon és a nyirokereken keresztül a törzs irányába szállítódnak. A szívócsövet a nyirokerek mentén húzogatva masszírozás és salaktalanítás történik.

Egyidejűleg történik meg a zsírsejtek lebontásának gyorsítása, a salakanyagok kipréselése a zsírsejtekből, a depózsír elégetése és a bőr és szövetek feszessé tétele, a perifériás vérellátás javítása, az anyagcsere felpezsdítése és a letapadt izomzat optimális feloldása. A bőrfelület csodálatos frissességet kap, a kezelés után pedig még napokkal később is fokozott a szervezet zsírégetése. A vákuumhatás révén a meridián- és reflexpontok távolhatásain keresztül a belső szervek funkcióit befolyásolják ( Head-zónák ). Az ingerek a vegetatív reguláción keresztül áthangolják a szervezetet, adaptációs készségét növelik.

Az SMS gép finom beállításai lehetővé teszik az egyénre szabott kezeléseket, a speciálisan kifejlesztett szájjal fúvott üvegillesztékeivel pedig a szövetek különböző mélységeire tudunk hatni. A gép üvegillesztékei hőálló, vízálló és saválló, mosogatógépben is mosható anyagból készülnek. Nagy biztonság, kiváló minőség nagy intenzitás (vákuumteljesítmény), tökéletes illesztékek, könnyű kezelhetőség. Nagyon hatásos izomhúzódások kezelésére, fájdalom-csillapításra, nyirokmasszázsra. Az SMS nemcsak a cellulit elleni harcra, hanem vénás panaszokra és visszér kezelésére, a karok nyirokkezelésére, toka, cellulit, "lovaglónadrág" és a hegek  kezelésére is alkalmas, valamint az orvosi gyakorlatban is széles alkalmazási területe van. 

Egy SMS gép használatával 20 perc alatt azonnali eredményeket érhet el a szakember arc, mell és az egész test kezelése során, egyszerre akár több vendégen is . Az SMS gép lehetőséget ad a teljeskörű kezelési koncepcióra. Nyolc kivezetés, beépített intervallum, szabályozható , egyénre szabható vákuumerősség, speciális üvegillesztékek.A köpölyöző-masszázs kezelés biológiai és élettani alapjai:

A köpölyöző-masszázs technika sokrétű hatással rendelkezik, amelyek nagyon hasonlítanak a klasszikus kézi masszázsra. Hatása nemcsak az összetapadt kötőszöveti rétegek, vér és nyirok szétválasztására korlátozódik, hanem ingerli az bőridegeket, valamint az alatta fekvő lágyrészeket, mint pl. az izmokat és ínakat.
Hatással van a mélyen fekvő idegtörzsekre, ezáltal sokoldalú, zsigerekre ható ingereket vált ki. A masszázs különböző formái reaktív hyperaemiát okoz, fokozza a szöveti nedvek keringését, növeli a kapilláris falának permeabilitását , tonizálja a belső szerveket, fokozza a kiválasztást, támogatja a vérkeringést elégtelen szívműködésnél, hatást gyakorol az általános erőnlétre, a fáradtságérzetre, a hangulatra és a pszichére.
A köpölyöző-masszázs kezelés helyi keringés fokozó hatásának tehát helyi anyagcsere fokozó hatása van. Hatására a vér és a szövetek közötti transzport megnövekszik. Az anyagcsere felgyorsulása a tápanyagellátás javítását és a szövetekből salakanyag eltávolítását jelenti. Továbbá pozitív hatást gyakorol a kolloidális szöveti és sejt állapotok kóros elváltozásaira. Az anyagcserét érintő eredményként értelmezhető a trophikus zavarok enyhítése, az anyagcsere normalizálása, kötőszövet rugalmasságának megtartása. Az idegi hatás külön figyelmet érdemel, amellyel az indikációk köre és a kezelés sikere javítható. Az idegi kezelés alatt a köpölyöző-masszázs hatására a trigger pontokon és a szegmenseken keresztüli távolabbi neurális hatások értendők.

következő rész: az SMS alkalmazási lehetőségei »


   

 


 

Ismerje meg az illóolajok hatását!

BELÉPÉS»
 


 
» Webáruházunk
» RVB kozmetikumok
» Mezoterápia
» Ideál
» Harmonet
» Elixír
» Természetgyógyász

 

 

 
Design & Programozás